Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тхеквондисти Харківщини перемогли на командному чемпіонаті України

Тхеквондисти Харківщини перемогли на командному чемпіонаті України

У Дніпропетровську пройшов командний чемпіонат України з тхеквондо ВТФ, на якому команди Харківської області посіли перше та два третіх місця. Чемпіонат пройшов у два етапи. Спочатку спортсмени змагалися за перемогу в особистому заліку, а потім команди, які набрали більшу кількість очок, розіграли медалі в командному заліку. За підсумками особистих змагань харківські тхеквондисти зайняли 12 призових місць - два перших, чотири других і шість третіх.

Чемпіонами України стали Костянтин Костяневіч (вагова категорія до 68 кг) та Кароліна Купріянова (вагова категорія до 49 кг). Другі місця посіли Гнат Бурдаков (вагова категорія до 58 кг), Денис Вороновський (вагова категорія до 80 кг), Георгій Зібзібадзе (вагова категорія понад 80 кг) і Поліна Сабада (вагова категорія до 67 кг). Третє місце вибороли Максим Сухомлін (вагова категорія до 58 кг), Дмитро Говорун (вагова категорія до 68 кг), Олександр Хоменко (вагова категорія до 68 кг), Артем Марченко (вагова категорія до 80 кг), Данило Ігнатій (вагова категорія понад 80 кг) та Олена Бурчак (вагова категорія понад 67 кг).

За підсумками особистих змагань в наступний етап командного чемпіонату України від Харківської області пройшли чотири чоловічі і дві жіночі команди.

Переможцями чемпіонату в чоловічих змаганнях стала команда «Харківська область-2», до складу якої увійшли: Максим Сухомлін, Дмитро Карунік, Артем Марченко, Ілля Кулик та Данило Ігнатій. У фіналі харків'яни з рахунком 3:1 здолали команду Дніпропетровської області. Команда «Харківська область-1», у складі якої виступали Хачатур Погосян і Георгій Зібзібадзе, зайняла на чемпіонаті третє місце, поступившись у півфіналі, переможцям чемпіонату з рахунком 4:0.

У командних змаганнях серед жінок команда «Харківська область-1» (Сабіна Муслюмова, Анастасія Марковська, Поліна Сабада, Анжела Друшляк та Олена Бурчак) посіла третє місце. У півфіналі харків'янки з рахунком 3:1 програли дніпропетровським тхеквондісткам, які зайняли на чемпіонаті друге місце. Переможницями чемпіонату України серед жіночих команд стали спортсменки з Хмельницької області.

Даний чемпіонат був одним з етапів формування та підготовки збірної України з тхеквондо ВТФ, яка з 25 по 29 березня побореться за медалі чемпіонату Європи в російському місті Нальчик.