Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Папа 3-річного хлопчика, який постраждав від обстрілу в Краматорську, вирішив залишити сина на лікування в Харкові

Папа 3-річного хлопчика, який постраждав від обстрілу в Краматорську, вирішив залишити сина на лікування в Харкові

3-річний хлопчик, який 10 лютого отримав осколкові поранення при обстрілі Краматорська (Донецька обл.), проходить лікування в Обласній клінічній травматологічній лікарні. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. Малюк отримав важкі травми верхніх і нижніх кінцівок. Зараз обидві ноги хлопчика після операції загіпсовані, йде хороший процес загоєння, переломи зростаються. Що стосується руки, то у краматорчанина були важкі ушкодження м'яких тканин в поєднанні з пошкодженням кісток. Неодноразово розглядалося питання про можливе лікуванні дитини за кордоном. У тому числі і в одній з дуже відомих клінік Словенії. 

«Дитиною займалася дружина президента Марина Порошенко і цілий ряд народних депутатів, але тато малюка, який перебуває з ним невідлучно, попросив прооперувати сина в Харківській клініці. Операція пройшла успішно, йде хороший процес загоєння м'яких тканин руки. Кістки з'єднані сучасним методом металлоостеосинтезу. Дитина отримує кваліфіковану медичну допомогу і відчуває себе добре», - зазначив Олександр Галацан.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА, швидше за все, хлопчик залишиться на подальшу реабілітацію в Харківській клініці і доцільності в його переведенні в іншу лікарню не буде.