Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» виділили понад 69 мільйонів гривень

На обласну програму «Здоров’я Слобожанщини» виділили понад 69 мільйонів гривень

Сьогодні затвердили основні завдання у сфері охорони здоров’я Харківської області і обсяги фінансування на 2015 рік. Запропоновані пропозиції підтримав 91 депутат. Обсяги видатків обласного бюджету, які необхідні для виконання заходів в 2015 році, складають 69 мільйонів 285 тисяч 746 гривень. Депутати у сесійній залі ухвалили рішення про затвердження комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2015 - 2016 роки. Основні завдання прийнятого документу спрямовані на: - удосконалення медичної допомоги матері та дитині завдяки забезпеченню обласних медичних закладів високовартісними лікарськими засобами для надання невідкладної медичної допомоги вагітним, породіллям, а також новонародженим - 1,6 млн. грн.;

- проведення капітального ремонту в комунальних закладах охорони здоров’я - 10 млн. грн.;

- зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів первинної медико-санітарної допомоги (фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії загальної практики сімейної медицини) - 10,7 млн. грн.;

- забезпечення діагностики та лікування онкохворих – 11 млн. грн.;

- забезпечення інсулінами - 27 млн. 483 тис. грн.);

- забезпечення діагностики та цільового лікування вірусних гепатитів В і С - 4 млн. 630 тис. грн.;

- зміцнення матеріально-технічної бази КЗОЗ «Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» КЗОЗ «Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» - 1, 2 млн. грн.

До того ж у 2015 році передбачено забезпечення пільговим безоплатним зубопротезуванням інвалідів війни (1,5 млн. грн.); подальше забезпечення слуховими апаратами відповідно до потреби всіх без виключення жителів районів області (дорослих та дітей), які потребують слухопротезування (500 тис. грн.).

Обсяги фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, передбачаються щороку за рахунок коштів обласного бюджету, виходячи з його реальних можливостей. У наступному році фінансування буде визначено та в установленому порядку затверджено при формуванні показників обласного бюджету на 2016 рік, із врахуванням конкретних показників, зокрема – цінової політики.