Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В НТУ «ХПІ» видали дипломи 40 молодим офіцерам

В НТУ «ХПІ» видали дипломи 40 молодим офіцерам

Прискорений випуск військових фахівців пройшов у розташуванні Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». Близько 40 хлопців отримали дипломи фахівців з експлуатації бронетехніки та військових хіміків. Особливість цього випуску – в тому, що половина молодих офіцерів на 4 і 5 курсах виконували завдання в зоні АТО. 

На врученні дипломів і нагрудних знаків про отримання тактичного рівня підготовки військовослужбовців були: т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов і ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський.

«За понад 70 років історії випускники нашого навчального закладу відмінно проявили себе в багатьох війнах чи конфліктах. Ось і зараз в зоні АТО із ворогом борються кращі офіцери харківського ґатунку. Ми читаємо про них в Президентських Указах про нагородження. Половина ж винуватців урочистостей у свої 21-22 роки вже мають статус учасника бойових дій», - розповів начальник факультету полковник Олександр Серпухов.

Вже 2 лютого випускники вирушили на нові місця служби.