Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лікарі-дерматовенерологи допомагають у призові військовозобов'язаних

Лікарі-дерматовенерологи допомагають у призові військовозобов'язаних

Лікарі-дерматовенерологи Харківської області оглянули з початку року 2218 військовозобов’язаних, з них 97,9% признали придатними до служіння в армії. Про це повідомила завідувач диспансерним відділенням Обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру № 1 Тетяна Махоніна під час Дня лікаря-дерматовенеролога, який відбувся 26 лютого. Також Тетяна Махоніна розповіла, що спеціалісти шкірно-венерологічного диспансеру в 2014 році 116 разів виїжджали в райони області, в тому числі 59 бригадами. Під час таких виїздів вони оглянули 1051 хворого, провели оперативних втручань з дерматохірургії – 44, прочитали 133 лекції. А ще направили на лікування у заклади III рівня надання медичної допомоги 122 хворих.

На Дні лікаря досвідчені дерматовенерологи також ділилися своїм досвідом з молодими колегами. З інформацією про зустріч Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі з медичним активом Харківського регіону і публічне обговорення проекту національної стратегії побудови нової системи охорони здоров’я виступила головний лікар Обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру № 1 Лариса Рощенюк.

Професор кафедри фармакотерапії Національного фармацевтичного університету Людмила Деріведмідь розповіла про моніторинг побічної дії лікарських засобів.

На заході також були присутні заступник директора Департаменту - начальник управління медичної діяльності Департаменту охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан, директор ДУ «Інститут дерматології і венерології НАМН України» Яніна Кутасевич, завідувач відділу лабораторної алергології Інституту Ельвіра Солошенко, лікарі-дерматовенерологи закладів охорони здоров’я, співробітники ХМАПО, ХНМУ.