Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівникам кадрових служб структурних підрозділів ХОДА нагадали про дисциплінарну відповідальність держслужбовців

Працівникам кадрових служб структурних підрозділів ХОДА нагадали про дисциплінарну відповідальність держслужбовців

26 лютого Юридичним департаментом проведено семінар для працівників кадрових служб структурних підрозділів обласної державної адміністрації на тему: «Дисциплінарна відповідальність державних службовців». Директор Юридичного департаменту Денис Дудник звернув увагу учасників семінару на актуальність та важливість проведення відповідних правоосвітніх заходів для підвищення рівня правових знань працівників обласної державної адміністрації.

«Одним із основних принципів державної служби, що визначені Законом України «Про державну службу», є принципи професіоналізму і компетентності, а також персональної відповідальності державних службовців за виконання службових обов’язків і дисципліни. Невиконання або неналежне виконання державними службовцями своїх обов’язків, перевищення своїх повноважень, порушення обмежень, пов’язаних з проходженням державної служби, здійснення вчинку, який порочить працівника як державного службовця або дискредитує державний орган, в якому він працює, є підставою для притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності. При цьому звертаю увагу усіх присутніх на необхідність неухильного виконання вимог чинного законодавства України під час застосування до державного службовця відповідного дисциплінарного стягнення», - наголосив Денис Дудник.

Під час семінару головний спеціаліст-юрисконсульт відділу правового забезпечення структурних підрозділів облдержадміністрації управління правової та організаційно-контрольної роботи Юридичного департаменту Марина Калюжна доповіла про особливості дисциплінарної відповідальності державних службовців, види дисциплінарних стягнень та порядок їх накладення.