Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області розпочала роботу міжвідомча комісія у складі 61 спеціаліста, яка перевірить роботу всіх органів влади за п'ять років

У Харківській області розпочала роботу міжвідомча комісія у складі 61 спеціаліста, яка перевірить роботу всіх органів влади за п'ять років

"Я зацікавлений в тому, щоб робота міжвідомчої комісії була чесною, прозорою і професійною", - заявив 23 лютого голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, представляючи активу області міжвідомчу комісію з 61 представника міністерств і відомств з перевірки усіх органів влади в Харківській області. Комісія була створена за розпорядженням Президента України. Очолює її заступник начальника Головного контрольного департаменту Адміністрації Президента України Андрій Девко. «Президент Порошенко поставив мені чіткі завдання, ключова з них - аудит, вивчення ситуації в Харківській області за останні п'ять років. Ми дійсно будемо боротися з усіма видами корупційних проявів. Комісія достатньо представницька. Як голова обласної адміністрації, я зацікавлений у вкрай принциповій її позиції, вкрай незаангажованій та професійній роботі всіх її членів. Я зацікавлений, щоб перевірка була принциповою, чесною, прозорою і професійною», - зазначив голова ХОДА.

Перевіркою будуть охоплені всі органи управління Харківської області, в тому числі Харківська міськрада, облдержадміністрація та місцеві ради. Фахівці вивчать діяльність всіх органів управління за останні п'ять років, з 2010 року по 2014 рік включно. На підставі роботи комісії будуть підготовлені відповідні акти і зроблені висновки, які будуть передані в усі компетентні органи.

«Звертаю увагу, в першу чергу харківських керівників, не користуватися в роботі з членами комісії раніше перевіреними методами. І дуже прошу членів комісії не піддаватися на провокації. Я буду вкрай жорстко на це реагувати, розмовляти з міністрами з проханням про заміну того чи іншого члена комісії, якщо буду бачити неформальне спілкування та неформальні домовленості», - підкреслив керівник області.

З боку обласної адміністрації Ігор Райнін пообіцяв повну підтримку в роботі комісії і зажадав від керівників обласних підрозділів всю необхідну інформацію надавати оперативно.