Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині офіційно зареєстровано понад 135 тис. тимчасових переселенців із зони АТО

На Харківщині офіційно зареєстровано понад 135 тис. тимчасових переселенців із зони АТО

Про це розповів під час зустрічі з делегацією офісу Управління Верховного Комісара ООН (УВКБ) у справах біженців в Харкові т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. На зустрічі були присутні голова польового офісу УВКБ ООН в Харкові Азіз Рaxджo, співробітник з питань захисту польового офісу УВКБ ООН в Харкові Хавьер Ореджарена Амирес, керівники структурних підрозділів ХОДА, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. На зустрічі обговорили складнощі і проблеми, з якими стикаються тимчасові переселенці з Донецької та Луганської областей, питання евакуації вимушених переселенців із зони АТО їх розміщення в Харківській області, питання надання їм медичної допомоги. 

Як зазначив Вадим Глушко, Харківська облдержадміністрація готова надавати всебічну допомогу в питаннях тимчасових переселенців. «Сьогодні ми кожен день вивозимо дітей, а також хворих із стаціонарів, інвалідів із зони АТО. Але в даний час Харківська область є транзитною. У питаннях переселенців наше завдання зустріти людей, нагодувати, надати медичну допомогу, розмістити на кілька днів і надати безкоштовні квитки на поїзд», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА.

Також він додав, що ша сьогодні по Україні офіційно зарезервовано 15 тис. місць, де можуть розміститися переселенці з Донбасу.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, щодня харківські «швидкі» вивозять поранених і хворих із зони АТО. Ця робота не зупиняється ні на хвилину.

Перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко вказала, що в даний час 158 переселенців поселені на постійне місце проживання в інтернати області.