Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти, евакуйовані з Артемівська в Обласний будинок дитини №3, забезпечені всім необхідним

Діти, евакуйовані з Артемівська в Обласний будинок дитини №3, забезпечені всім необхідним

45 дітям, евакуйованим 14 лютого з Артемівського будинку дитини до харківського Обласного будинку дитини №3, забезпечені не тільки турбота і догляд, а й кваліфікований медичний нагляд. Це діти-сироти, діти, залишені в лікувальних установах або тимчасово залишені батьками, у віці від 2 місяців до 5 років. По прибуттю до Харкова, малюки пройшли медичний огляд і зараз розподілені по 4 віковим групам. За словами заступника головного лікаря з медичної роботи Обласного будинку дитини №3 Костянтина Землянського, діти легко перенесли переїзд і вже адаптувалися до нового будинку і вихователів.

«Зараз ми складаємо медичні плани роботи з цими дітьми. Основна частина з них має неврологічний діагноз різного ступеня тяжкості. Серед них 7 інвалідів, але ми досить добре справляємося з даною ситуацією. Таких дітей, з якими ми б не впоралися, у нас немає. Допомагає нам і обласна адміністрація, і обласні лікарні. Ми повністю забезпечені медикаментами як за рахунок обласного бюджету, так і завдяки волонтерській допомозі», - сказав Костянтин Землянський.

Харківський обласний будинок дитини №3 розрахований на 100 ліжок, сьогодні в ньому 95 дітей. У 2014 році тут вже двічі приймали дітей із зони АТО - вихованців Краматорського та Луганського будинків дитини.