Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки здобули усе золото та срібло чемпіонату України

Харківські синхроністки здобули усе золото та срібло чемпіонату України

В харківському басейні «Локомотив» з 11 по 14 лютого проходив чемпіонат України з синхронного плавання, на якому господині акваторії завоювали чотири золоті, чотири срібні та одну бронзову медалі. Змагання зібрали 110 спортсменів, які представляли команди з Харківської, Одеської, Миколаївської областей та міста Києва. За підсумками чемпіонату не було рівних команді Харківська область-1, яка також є збірною України з синхронного плавання. Дівчата у підсумку набрали 652,8185 очок та перемогли у загальнокомандному заліку. Друге місце посіли синхроністки з команди Харківська область-2, третє було за спортсменками з команди Київ-1.

В особистому заліку призові місця розподілилися наступним чином:
Соло: Анна Волошина - Харківська область-1 (185,1184 бала), Єлизавета Яхно - Харківська область-2 (173,3826 бала) та Вероніка Гришко - Харківська область-2 (167,2739 бала);

Дуети: Лоліта Ананасова та Анна Волошина - Харківська область-1 (186,0014 бала), Валерія Апрєлєва та Анна Єсіпова - Харківська область-2 (166,0258 бала), Дар’я Бондирева та Олена Ребченко – Київ-1 (161,6397 бала).

Варто зазначити, що на цьому чемпіонаті вперше виступили спортсмени чоловічої статі. В складі команди Харківська область-1 в дуеті з Олександрою Сабадой технічну програму продемонстрував Антон Тимофєєв.

Крім того, до складу команди та збірної України повернулася провідна харківська спортсменка, учасниця лондонської Олімпіади Дар’я Юшко.

Попереду у харківських спортсменок підготовка до міжнародних турнірів, що відбудуться у Франції та Бразилії, а також Кубок Європи, який у травні пройде в Голландії. А головним стартом року стане чемпіонат світу, який з 2 по 9 серпня відбудеться у Казані.