Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові курсантів-випускників та мобілізованих офіцерів навчали надавати першу психологічну допомогу

У Харкові курсантів-випускників та мобілізованих офіцерів навчали надавати першу психологічну допомогу

На базі факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» інструктори Громадського об’єднання «Українська асоціація фахівців з подолання психотравмуючих подій» провели одноденні заняття щодо подолання посттравматичного стресового розладу. До практичного заходу, який відбувся в рамках спеціального проекту: «Захист патріотів», залучалися курсанти випускних курсів та слухачі курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації, призвані під час 4-ї хвилі мобілізації. Про це повідомляють в Регіональному медіа-центрі Міноборони України (м. Харків). 

В ході тренінгів та співбесід фахові психологи навчили військовослужбовців надавати першу психологічну допомогу просто на полі бою, виводити бійців зі стресової ситуації та використовувати новітні методи психокорекції.

«Волонтери нашої організації постійно перебувають в зоні проведення АТО та добровільно допомагають офіцерам райвійськкоматів з відбором призовників. У нас вже є певний досвід, яким ми охоче ділимося заради скорішої перемоги на Донбасі», - зауважила координатор Харківського осередку Громадського об’єднання «Українська асоціація фахівців з подолання психотравмуючих подій» Наталія Чернуха.

За словами начальника факультету полковника Олександра Серпухова, подібні заходи вкрай необхідні для підготовки командирів усіх рівнів. Співпраця військовослужбовців із психологами-волонтерами й надалі продовжуватиметься.

Також після тренінгу гості передали військовослужбовцям брошури та посібники за тематикою проведення спеціальних занять.