Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники громадськості Харківщини висловили свої пропозиції щодо підвищення енергоефективності багатоквартирних житлових будинків

Представники громадськості Харківщини висловили свої пропозиції щодо підвищення енергоефективності багатоквартирних житлових будинків

5 лютого у приміщенні Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України в режимі відео конференції, відбулася чергова експертна зустріч для обговорення пріоритетів урядової політики в процесі реалізації положень Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Коаліційної угоди на тему: «Підвищення енергоефективності багатоквартирних житлових будинків» за участі представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, експертів з зазначеного питання.

У Харкові в експертній зустрічі взяли участь: директор Програми з енергоефективності Фундації польсько-української співпраці «ПАУСІ» (Київ-Варшава), керівники обласних громадських організацій - Фонду «Сприяння» та водночас регіональний представник по Харківській області Спілки власників житла України, регіонального правління Всеукраїнської організації «Спілка споживачів України», Харківської міської громадської організації «Енергія миру»; представники Департаментів масових комунікацій, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації.

Під час зустрічі було обговорено актуальний законопроект про енергетичну ефективність будівель, проблеми підвищення енергетичної безпеки держави за рахунок енергоефективності, енергоощадності та розвитку альтернативної енергетики в житлово-комунальній сфері та ін.

Пропозиції до проекту закону, висловлені в студії, будуть надіслати до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Довідка. Відповідно до доручення Прем'єр-міністра України А. Яценюка від 03.10.2014 № 10161/58 / 1-14, щочетверга, в режимі відеоконференції, проходять експертні зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду. У заході беруть участь представники Харкова, Львова, Одеси і Дніпропетровська. Від Харкова організатором є Департамент масових комунікацій ХОДА.