Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

11 медалей здобули харківські шорт-трекісти на чемпіонаті України

11 медалей здобули харківські шорт-трекісти на чемпіонаті України

В Харкові в спорткомплексі «Салтівській лід» 30 та 31 січня проходив чемпіонат України з шорт-треку серед юніорів, на якому спортсмени Харківської області здобули 11 медалей. Участь в змаганнях взяли понад 40 спортсменів, а призові місця між собою розподілили господарі льоду та гості з Києва. На рахунку спортсменів Харківської області було дві золоті, чотири срібні та п’ять бронзових медалей. Найбільшу кількість медалей, в тому числі дві золоті, здобув харків’янин Станислав Омельченко. Він став чемпіоном України на дистанції 1000 м серед юніорів, та завоював перше місце в естафеті разом з командою Харків-1, до складу якої також увійшли Микита Соколов, Роман Малюга та Владислав Неміро. Крім того Станислав здобув срібло на дистанції 1500 м та бронзу на дистанції 500 м. 

Срібло на дистанції 1000 м та бронзу на дистанції 1500 м отримав Микита Соколов. Марія Долгополова завоювала срібло на дистанціях 500 та 1500 м серед юніорок та бронзу на дистанції 1000 м. Також харків’янка Юлія Кромідо виборола срібло на дистанції 1000 м та бронзу на дистанціях 500 та 1500 м. В складі команди Харків-2 в естафеті Дмитро Покровський, Анатолій Волков, Микита Неміро и Богдан Ковальов положили в медальний кошик області бронзу.

За підсумками чемпіонату буде сформована збірна команда України, яка наприкінці березня в Японії візьме участь у чемпіонаті світу серед юніорів.