Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спортсменкою року стала харків’янка Анастасія Малявіна, її тренер Ірина Лобановська перемогла в номінації «Тренер року»

Спортсменкою року стала харків’янка Анастасія Малявіна, її тренер Ірина Лобановська перемогла в номінації «Тренер року»

У Києві відбулася перша всеукраїнська церемонія нагородження кращих юних спортсменів України віком до 18 років «Junior Sports Awards». Першими номінантами премії стали переможці та призери ІІ юнацьких літніх Олімпійських ігор, які в минулому році відбулися у китайському Нанкіні. Звання «Спортсменка року» було присуджено олімпійській чемпіонці та бронзовій призерці з плавання, харків’янці Анастасії Малявіной, а її тренер Ірина Лобановська перемогла в номінації «Тренер року». «Дуже добре, що нарешті згадали про наших спортсменів-юніорів, адже без них не буде й дорослих чемпіонів. Такі премії чудово стимулюють наших юних спортсменів, які прославляють Україну навіть у такий складний час», - зазначила Ірина Лобановська.

Крім того, Анастасія Малявіна перемогла ще в одній номінації - «Like man», яка визначалася шляхом онлайн-голосування серед користувачів соціальних мереж. «Хочу подякувати моєму тренеру Ірині Лобановській. Без неї я би ніколи не досягла таких результатів на Олімпіаді у Нанкіні. Також хочу подякувати своїм батькам, які завжди підтримують мене. Звісно, я мріяла стати кращою спортсменкою України. Тепер потрібно постійно бути на цьому рівні і не дозволяти собі зменшувати оберти. Тож будемо працювати й надалі», - зазначила Анастасія.

В свою чергу переможцем в номінації «Спортсмен року» став олімпійський чемпіон з сучасного п'ятиборства Антон Кузнєцов з Луганська. В категорії «Краща команда» перемога дісталася збірній України з велоспорту, до складу якої входять харків’яни Дар’я Ткачова та Владислав Нізицький, які, нагадаємо, стали бронзовими призерами юнацьких Олімпійських ігор в командній естафеті.