Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міська рада має передбачити кошти в бюджеті на компенсацію пільгового проїзду студентів у метро

Міська рада має передбачити кошти в бюджеті на компенсацію пільгового проїзду студентів у метро

Про це на зустрічі представників Харківської облдержадміністрації, Ради ректорів Харківського вузівського центру з представниками студентства щодо пільгового проїзду в метрополітені повідомив директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев. Як відомо, харківські студенти з 1 січня 2015 року платять за проїзд в метро за повним тарифом - 3 грн. за одну поїздку. Таке рішення ухвалив КП «Харківський метрополітен», посилаючись на те, що в міському бюджеті не закладені кошти на компенсацію цієї пільги. Дізнавшись про це, студенти харківських вузів вирішили організувати акції протесту. 

Як зазначив Анатолій Бабічев, раніше КП «Харківський метрополітен» ніколи не отримував субвенцію з держбюджету на компенсацію пільгового проїзду студентів. Засоби вишукувалися комунальним підприємством за рахунок пільги на сплату податку за землю до міського бюджету.

«Харків - студентська столиця, це рішення не принесе нікому радості. 195 тис. студентів і 5 тис. учнів ПТУ позбулися цієї пільги. У минулому році в Харкові 55 тис. студентів скористалися цією пільгою. За нашою інформацією у всіх інших обласних центрах студентська пільга на проїзд залишається, і місцеві бюджети знаходять можливості компенсувати проїзд студентів. Ми сподіваємося, що міськрадою буде прийнято правильне рішення», - зазначив Анатолій Бабічев.

«Останнє слово залишається за міською радою, яка передбачає або не передбачає гроші на пільгу в бюджеті. Йдеться про суму в 35 млн. грн. в рік. Міська рада всі 20 років ці гроші знаходила і передбачала. Хоча кожен рік проходили переговори і суперечки, але в підсумку завжди виходили на позитивне рішення», - підкреслив голова Ради ректорів Харківської області Віль Бакіров.

Нагадаємо, що раніше голова Харківської ОДА Ігор Балута звернувся до Харківського міського голови Геннадія Кернеса з проханням вжити заходів з відновлення пільгового проїзду в КП «Харківський метрополітен» для студентів та передбачити відповідні видатки при формуванні бюджету м. Харкова на 2015 рік.