Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Знизивши орендну плату за користування стадіоном для команди «Металіст», ми не порушили жодної процедури. Вадим Глушко

Знизивши орендну плату за користування стадіоном для команди «Металіст», ми не порушили жодної процедури. Вадим Глушко

Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА Вадим Глушко. «Йдеться про два суб'єкти господарювання – ФК «Металіст» і КП «ОСК «Металіст», у яких існують договірні відносини. Договір між цими двома суб'єктами передбачає оплату за кожен окремий зіграний матч. Департамент молоді та спорту облдержадміністрації курирує КП «ОСК «Металіст», та може рекомендувати комунальному підприємству прийняття того чи іншого рішення. Але цей процес не передбачає погодження з депутатським корпусом обласної ради», - пояснив Вадим Глушко.

«В останні роки, на наш жаль, харківський уболівальник обділений великим футболом. Спочатку було прийнято необґрунтоване рішення про виключення «Металіста» з Ліги Чемпіонів. Потім УЄФА заборонила проведення матчів на нашому стадіоні на увазі всім відомих ризиків. Після чого були прийняті рішення, які не дали можливості проводити нашому улюбленому клубу «Металіст» матчі на своїй домашній арені. Все це викликає розчарування в спортивному середовищі і спонукає шукати виходи з цієї ситуації. Ми твердо переконані, що футбольний клуб «Металіст», в яких би важких умовах він ні існував, повинен проводити матчі на домашній арені. Харків'яни повинні мати можливість відвідувати свій стадіон. Для цього КП «ОСК« Металіст» пішло назустріч футбольному клубу «Металіст» у питанні зниження орендної плати. Таке рішення нами вітається», - зазначив радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко.

«У нас велика кількість вболівальників, які переживають за долю футбольного клубу. Всі ми розуміємо, фінансування нашого улюбленого клубу бажає кращого. «Металіст» позбувся провідних гравців, став втрачати позиції в чемпіонаті. Відвідуваність на стадіоні зменшилася в кілька разів. Останнім часом менеджмент клубу підшукував для команди новий стадіон, в тому числі в інших містах. Причому мова, найчастіше, йшла про стадіони, які не відповідають стандартам проведення матчів Прем'єр-ліги. Не бажаючи залишати Харків без улюбленої команди і без футболу в цілому, а також розуміючи фінансові складнощі клубу і нестабільну суспільно-політичну ситуацію в країні, КП «ОСК «Металіст» пішов на поступки ФК «Металіст», знизивши орендну плату за користування стадіоном у два рази», - підкреслив Вадим Глушко.

Т.в.о. заступника голови ХОДА також повідомив, що після проведення останнього домашнього матчу в цьому році, футбольне поле стадіону «Металіст» буде готуватися до зимової консервації. «До 1 березня ми підготуємо інвестиційну програму по залученню на стадіон різних секцій, по проведенню концертних програм, тобто те, що може поповнити бюджет нашого комунального підприємства. Цю інвестиційну програму ми озвучимо губернатору, а після з пропозиціями вийдемо на сесію обласної ради. Також ми ведемо переговори з футбольними клубами Прем'єр-ліги та Першої ліги, щоб вони тренувалися і грали на нашому стадіоні», - додав Вадим Глушко.