Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкривається виставка до 130-річчя з дня народження Зінаїди Серебрякової

У Харкові відкривається виставка до 130-річчя з дня народження Зінаїди Серебрякової

Сьогодні, 2 грудня, у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4 під., 1-й пов.) о 17.00 відкриється виставка, присвячена 130-річчю з дня народження Зінаїди Серебрякової. На виставці в галереї «Мистецтво Слобожанщини» представлять роботи пленерістов «Нескучного пленеру - 2014», який проходив в селі Нескучне (Харківський район, Харківська обл.). Саме в цьому селі народилася, зустріла свою єдину на все життя любов, народила двох дітей і створила свої полотна Зінаїда Серебрякова (1884-1967). 

Пленер включав в себе 3 одноденних виїзди і тижневе перебування в селі. Він став міжнародним, оскільки в ньому, крім художників з Харкова, Миколаєва, Сум, Запоріжжя та інших міст України, взяли участь московські художники. Програма його була насичена культурологічними заходами: мистецтвознавчими лекціями, дискусіями, концертами, майстер-класами, краєзнавчими пошуками.

На виставці покажуть живопис, графіку, художні фото таких майстрів як Ніна Кибрик, Володимир Оглоблін, Олександр Лисенко, Олександр Шило, Денис Чернов, Олексій Будник, Наталя Войценя, Станіслав Вовчук, Олександр Чемоданов, Борис Каган, Ольга Смоліна , Володимир Ратнер, Леонід Золотарьов, Олександр Смородін, Олександр Мосін, Сергій Радіонов, Юлія Чернуха, Руслан Варламов, Наталя Горошко, Євген Олексієнко, Ірина Селіщева, Тетяна Романова, Наталя Чиженко, Ігор Лаптєв, Сергій і Олексій Лазарєв та інших, хоча будуть і твори молодих художників - Андрія Ключникова, Олега Станичного, Гліба Дяковського, Марини Приходько, Ганни Булгакової та ін.

10 грудня о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться святкування 130-річчя з дня народження Зінаїди Серебрякової. В рамках цієї події відбудеться презентація ювілейних видань і лекція мистецтвознавця Олега Коваля «Зінаїда Серебрякова і художні тренди XXI століття».

Довідка. Зінаїда Серебрякова - художниця, учасниця об'єднання «Мир искусства», одна з перших вітчизняних майстрів-жінок, що увійшли в історію живопису.