Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Персонажі фільму «Кін-дза-дза», казкові феї, воїн-патріот: у Харкові відкрилася виставка ляльок

Персонажі фільму «Кін-дза-дза», казкові феї, воїн-патріот: у Харкові відкрилася виставка ляльок

В Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) відкрилася виставка авторської ляльки «Її Величність Лялька», де представлені роботи як майстрів-професіоналів, так і любителів з різних міст України, в числі яких Харків, Київ, Тернопіль, Одеса, Львів. На виставці представлені герої кінострічок «Кін-дза-дза» з пепелац і «Тарас Укропченко» одесита Олександра Бессарабова, крижана Господиня Метелиця Олени Князєвої, а також лялькові звірятка, мініатюрні дівчатка, дами в вишуканих сукнях, казкові феї, герої українського фольклору Оксани Весни , Дарини Виставной, Олени та Сергія Кроповінскіх, Марини Семицвет, Алли Капустенко та інших майстрів.

Практично всі автори - зі світовим ім'ям. Навіть деякі харків'яни більше відомі за кордоном, ніж у рідному місті. Наприклад, Валентина Яковлєва - неодноразовий учасник московської виставки «Мистецтво ляльки», II Бакинського міжнародного бієнале ляльок «Fusion Dolls», номінант міжнародного конкурсу «Дель арте» та інших, де вона представляла своїх жителів середньовічних палаців, для створення яких використовуються старовинні мережива, ручна вишивка, антикварні прикраси.

На виставці майстри постаралися представити різні жанри і техніки виготовлення ляльок. Як стверджують самі автори, на виготовлення кожної ляльки іноді йде кілька місяців щоденної копіткої роботи. Експонати, представлені на виставці, складаються з сотень деталей, кожен з них має свій характер, свою історію створення та існування.

Виставка працюватиме до 9 грудня. Вхід вільний.