Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабмін виділив Харківській області майже 2 млн.грн. на проведення гемодіалізу переселенцям

Кабмін виділив Харківській області майже 2 млн.грн. на проведення гемодіалізу переселенцям

Кабінет міністрів виділив 10,5 млн.грн. на забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення (ВМП) хворих, які потребують гемодіалізу, з числа осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО. Відповідне розпорядження №1070 прийнято 30 жовтня. Згідно з розпорядженням, кошти будуть спрямовані до Дніпропетровської (6,240 млн.грн.), Харківської (1,872 млн. грн.) та Чернігівської (1,014 млн. грн.) Області, а також в місто Київ (1,404 млн.грн.).

Нагадаємо, раніше директор Департамент охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан заявив, що на одного пацієнта, який потребує регулярного проведенні гемодіалізу, на рік необхідно до 200 тис. грн. А для того, щоб оплатити лікування пацієнта, який перебуває на методі перитонеального діалізу, потрібно майже 400 тис. грн. на рік. На пацієнтів, які приймають препарати після пересадки нирок, витрачається не менше 100 тис. грн.

Протягом останніх 4 років кількість хворих, які потребують такої допомоги, стало рости. Зараз в обласному реєстрі налічується 242 пацієнта, які потребують гемодіалізу, 75 - в перитонеа

При цьому Олександр Галацан підкреслив, що також додався фактор переміщення в Харківську область пацієнтів з Донецької та Луганської областей. І найбільші навантаження по фінансуванню цієї групи хворих лягли на плечі Харківського обласного бюджету. За підрахунками вже витрачено близько 3,5 млн. грн. на лікування переселенців, які потребують гемодіалізу.