Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Члени грецького товариства «Геліос» покажуть свої роботи

Члени грецького товариства «Геліос» покажуть свої роботи

У виставковому залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна 14 листопада відкриється виставка «Геліос» - багатобарвність», на якій будуть виставлені роботи представників Харківського міського товариства греків« Геліос». Виставка відкриється о 15.00. В жовтні товариству греків «Геліос» виповнилося 25 років. На відзначення цієї події, а також у зв'язку з святкуванням державного свята Греції «Охі!», якє відзначалося 28 жовтня, товариство організувало виставку художніх робіт. 

Свої роботи на виставці покажуть такі художники, як:
Андрій Пічахчі - фахівець в області яхтового і концептуального дизайну. Працював в Худфонде. Учасник багатьох республіканських, всесоюзних і міжнародних виставок. Роботи знаходяться в зборах Zimmerli музею, Нью Джерсі, Артотекі і Кунст хаузу Нюрнберга, AEG, колекціях Шванхойзера, Коротича, Окуджави, галереях по всьому світу.

Поліна Дзюбенко - викладач Харківського державного університету будівництва і архітектури. Учасниця понад сорока виставок, шість з яких - персональні на грецьку тематику. Працює в техніці живопису, графіки, петриківського розпису, кераміки малих форм.

Яна Дзюбенко – випускниця Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури. З 2002 року працює архітектором у проектних організаціях м. Харкова.

Олена Думбур - випускниця Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Її роботи гармонізують реальність, зберігають тепло рук і заворожують своїм життєствердним початком.

Харитон Думбур - викладач Харківської дитячої художньої школи ім. І.Рєпіна. Працює в галузі монументального та станкового живопису. Його пейзажам та натюрмортам властива м'якість колірних і світлових сполучень, наповненість повітрям і світлом.

Сергій Єрошенко - здійснив паломництво на батьківщину своїх предків - до Греції, створивши унікальний цикл фоторобіт, що не залишають байдужими жодного грека.

Леонід Золотарьов - автор ілюстрацій більш ніж в 150 книгах, підручниках, посібниках, журналах. Автор ідеї та організатор проекту «Лики Харкова». Працює в галузі політичної ілюстрації. Займається розписом і реставрацією Православних храмів в Харкові і по всій Україні.

Юлія Матвєєва - викладач кафедри художнього моделювання тканини Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Займається вивченням еволюції, семантики, іконографії образотворчих літургійних покривів від раннього християнства до пізньосередньовічного періоду, а також дослідженнями в галузі історії розвитку костюма і тканин.

Наталя Простакова - учасниця арт-проектів, а також персональних виставок.

Олена Рудницька - працює у видавництві «Сінтекс». Займається підготовкою і художнім оформленням книжок.

Олена Коструб - закінчила ХНУ ім. Каразіна. Психолог, консультант, самодіяльний художник. Малює з дитинства.

Також у виставці візьмуть участь маленькі художники - нове покоління художників «Геліоса».