Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіон продовжує надавати комплексну допомогу переселенцям. Навантаження колосальне, але ми справляємося. Юрій Георгієвський

Харківський регіон продовжує надавати комплексну допомогу переселенцям. Навантаження колосальне, але ми справляємося. Юрій Георгієвський

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський взяв участь у робочій зустрічі зі Спеціальним Доповідачем ООН з прав внутрішніх переселенців паном Чалока Бейані. «Протягом останніх двох місяців Харків є транзитним регіоном. Перспектива розселення на території області вичерпана. Це вимушений захід для більш якісного вирішення питань переселенців в інших областях України. На сьогодні питання розселення громадян із зони АТО в приміщення, пристосовані для осінньо-зимового періоду - задача номер один. Зазначу, що всі сфери життєзабезпечення регіону несуть колосальне навантаження, продовжуючи виконувати свої функції», - підкреслив Юрій Георгієвський.

Заступник голови ОДА поінформував, що станом на 18 вересня в базу внесено 80 тис. 172 людини з Луганської та Донецької областей та 841 людина з АР Крим та Севастополя. Забезпечені тимчасовим житлом по лінії штабу - 18 тис. 612 людини.

Органами Пенсійного Фонду надана допомога в отриманні (перекладі) пенсій 23 тис. 389 жителям Луганської та Донецької областей, 95 жителям Криму. За пошуком роботи в структурні підрозділи центру зайнятості звернулося 1 тис. 97 громадян, допомогу з безробіття отримують 654 чол., 227 людини - працевлаштовані.

Зі східних регіонів в дошкільні установи влаштовано 1 тис. 171 дитина, в установи середньої освіти - 7 тис. 123 школяра, ПТУ - 203, ВНЗ -17. З Криму в дошкільні установи влаштовані 4 дитини, в школи - 10.

Медична допомога надана 30 тис. 301 переселенцю зі східних областей (в т.ч. 11 тис. 358 дітей, 947 вагітних жінок) і 108 переселенцям з АР Крим (в т.ч. 35 дітей, 11 вагітних жінок). Загальна сума витрат на утримання хронічних хворих становить 8,8 млн.грн. Як підкреслив Юрій Георгієвський, навіть якщо кількість переселенців в Харківській області не збільшиться, ця сума до кінця року виросте до 20 млн.грн.

За словами віце-губернатора, в липні-серпні з Луганської та Донецької областей в інтернатні установи області (Харківський, Хорошевський, Зміївський пансіонати, Червонооскільський, Малижинський інтернати) прийняті 117 громадян похилого віку та інвалідів. На сьогоднішній день потреба в додатковому фінансовому ресурсі в цій сфері становить 1,4 млн.грн.

В ході зустрічі Юрій Георгієвський також зазначив значимий внесок представників громадських організацій, волонтерів та ініціативних громадян, які допомагають Штабу оперативно реагувати на виникаючі проблеми.