Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

92 окрема механізована бригада отримала партію модернізованих танків Т-64БВ

92 окрема механізована бригада отримала партію модернізованих танків Т-64БВ

92-я окрема механізована бригада (с. Клугино-Башкирівка, Чугуївський район, Харківської обл.) отримала першу партію відновлених і модернізованих танків Т-64БВ. Про це 18 вересня повідомив журналістам в Клугино-Башкирівці заступник командира 92-ї окремої механізованої бригади (ОМБ), підполковник Олександр Васильківський. У той же час заступник командира 92-ї бригади не став оголошувати інформацію про кількість вже поставленої і планованої до постачання техніки. «На територію частини приходить техніка, яка ремонтувалася на заводі ім. Малишева та інших заводах. Вона практично готова для виконання бойових завдань. В цілому скажу, що техніка нам потрібна, в першу чергу, БТРи і танки», - зазначив Олександр Васильківський.

«Техніка, яка сьогодні знаходиться в Збройних силах, вимагає серйозної модернізації. Всі ви знаєте про те, що танки Т-64, які знаходилися на консервації в Україні, зараз проходять розконсервацію. Відповідно, сьогодні йдуть поставки військової техніки як в Збройні сили, так і в Національну Гвардію. Обкатка танків після консервації займає від одного тижня до місяця», - повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

На даний момент в таборі 92-й ОМБ з мобілізованими громадянами, яким від 22 до 60 років, проводяться бойові заняття, а саме - вогнева, тактична, медична, інженерна підготовка. За словами Олександра Васильківського, цих людей готують для виконання бойових завдань в зоні проведення АТО в Луганській і Донецькій областях. Процес навчання (Курс молодого бійця) займає 40 днів. «90% мобілізованих громадян проходили строкову службу ще за часів Радянського Союзу. Є люди, які брали участь у бойових діях в Афганістані, Нагірному Карабасі, Косово, Іраку. І лише маленький відсоток людей в нашому таборі, які не проходили строкову службу», - зазначив заступник командира 92-ї ОМБ.

Олександр Васильківський підкреслив, що бійці напередодні холодів вкрай потребують зимову екіпіровку (зимові куртки, теплі берци, шапки, рукавички), генератори для забезпечення електрикою, також потрібні печі для опалення, вугілля, дрова, рації та тепловізори.

Говорячи про перспективи тривалого перемир'я, Олександр Васильківський зазначив, що не вірить в таке перемир'я. «Не вірю з тієї причини, що по другій батальйонно-тактичній групі, яка знаходиться в зоні АТО, протягом вчорашнього дня до глибокої ночі відбувався мінометний обстріл з боку Росії і бойовиків", - підкреслив заступник командира 92-ї бригади.

Представники ЗМІ сьогодні ознайомилися з умовами перебування мобілізованих в таборі 92-й ОМБ, а також відвідали полігон (танкову директрису, військове стрільбище, танкодром).