Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міноборони дало дозвіл на формування ще одного батальйону територіальної оборони в Харківській області

Міноборони дало дозвіл на формування ще одного батальйону територіальної оборони в Харківській області

«Минулого тижня ми отримали лист з Міністерства оборони України, яким нам було дано дозвіл на формування ще одного окремого Харківського батальйону територіальної оборони», - повідомив журналістам 18 вересня заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома під час відвідування 92-ї окремої механізованої бригади в с. Клугино-Башкирівка Чугуївського району Харківської області. За словами Василя Хоми, в новий батальйон набиратимуть добровольців.

Як розповів віце-губернатор, перед цим батальйоном ставитимуться такі завдання:  зміцнення кордону, охорона особливо важливих об'єктів на території області, організація загороджувальних постів, опорних пунктів по периметру Харкова та області.

Довідка. Батальйони територіальної оборони почали створювати у всіх областях України з кінця березня - початку квітня по розпорядженню Генерального штабу. Чисельність підрозділів - кілька сотень людей. Їх набирають через військкомати з числа військовозобов'язаних, в першу чергу - добровольців, потім закликають відсутніх фахівців. Свою службу батальйони координують з місцевими облдержадміністраціями. Озброєння - звичайне для піхотної частини.

На початку травня цього року в Харківській області було сформовано 22-й окремий батальйон територіальної оборони. Практично відразу він був направлений на блокпости в Луганську область. Керівництво Харківської області направило кілька листів в Генеральний штаб з проханням повернути 22-й територіальний батальйон в Харківську область для охорони державного кордону, посилення охорони особливо важливих об'єктів і захисту від розвідувальних груп. Незабаром бійці батальйону повернутися додому на Харківщину.