Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські бомбосховища приводять в належний стан. Ігор Балута

Харківські бомбосховища приводять в належний стан. Ігор Балута

На сьогоднішній день проінспектовані всі захисні споруди Харківської області. Як повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, за результатами перевірки близько 36% захисних споруд, розташованих на території Харківської області, готові повністю прийняти людей у разі такої необхідності. Ще 25% таких споруд знаходяться в задовільному стані, решта - потребують капітального ремонту. Також є дев'ять бомбосховищ, в яких потрібно провести тільки косметичний ремонт. «Комунальні служби привели їх в порядок. Там є вентиляція і електрику. Залишилося пофарбувати панелі, правильно виставити лавочки. У цій роботі нам допоможуть громадські працівники», - зазначив Ігор Балута.

За словами керівника області, багато бомбосховищ використовувалися не за призначенням протягом багатьох років. Щоб привести ці споруди в порядок і ввести їх в експлуатацію за призначенням, при облдержадміністрації створено спеціальну робочу групу, яка взяла під контроль вирішення цих питань.

Нагадаємо, що повідомити жителям міста про місцезнаходження найближчої захисної споруди повинні представники ЖЕКів, будинкових комітетів та дільничні інспектори міліції. Певну кількість людей може прийняти і харківський метрополітен.