Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Георгіївський обговорив питання забезпечення жителів області імуносупресивними препаратами

Юрій Георгіївський обговорив питання забезпечення жителів області імуносупресивними препаратами

Сьогодні в громадській приймальні громадян обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови Харківської ОДА Юрія Георгієвського з жителями області, які потребують імуносупресивну терапію. «На сьогоднішній день в області дійсно існує проблема з безкоштовним забезпеченням громадян регіону імуносупресорами. Ця ситуація викликана декількома чинниками: зростанням ставок ПДВ, коливанням курсу долара, затягуванням процедури тендера на рівні МОЗ України, істотним зростанням кількості хворих, що вимагають даного виду лікування, за рахунок перебування на території області мешканців із зони АТО», - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

За словами Юрія Георгієвського, розробка шляхів вирішення даного питання представляє собою пріоритетну задачу для керівництва області. «Вже зараз ми працюємо над пошуком додаткових коштів для забезпечення громадян нашого регіону цими дорогими препаратами. Також відзначу, що серед хворих, що вимагають імуносупресивної терапії, в Харківській області зареєстровані хворі із зони АТО, які вже перебувають на обліку і зможуть отримувати ці препарати надалі», - підкреслив віце-губернатор.

За підсумками зустрічі заступник голови обласної державної адміністрації повідомив, що візьме вирішення цього питання під особистий контроль.

Довідка. Імуносупресори застосовуються після пересадки органів для перешкоди відторгненню пересадженого органа за рахунок блокування імуноконфлікта.