Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область - друга серед областей України по валовому збору зерна

Харківська область - друга серед областей України по валовому збору зерна

Харківська область серед інших регіонів України в даний час має другий показник по валовому збору зерна, відстаючи лише від Одеської області на 157 тис. т і випереджаючи Дніпропетровську область (третє місце) на 482 тис. т. Про це 8 серпня на обласній селекторній нараді повідомив директор Департаменту Агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів. «Те, що в поточному році Харківщина, як і в попередні роки, міцно входить в число лідерів з виробництва зерна, є заслугою сільгоспвиробників усіх районів області. Але є ті, хто зробив найбільший внесок у загальний обласної коровай », - зазначив Борис Данилів.

За його даними, лідером з виробництва зерна є Вовчанський район, сільськогосподарські підприємства якого виробили 200,8 тис. т зерна ранніх зернових культур. Чотири райони області перевищили 150-тисячний рубіж по виробництву зерна. Це Лозівський (183,2 тис. т), Балаклійський (175,2 тис. т), Близнюківський (172,8 тис. т) та Барвінківський (168,7 тис. т) райони. Ще в шести районах - Богодухівському, Великобурлуцькому, Нововодолазькому, Первомайському, Шевченківському та Сахновщинському, намолочено від 100 до 150 тис. т зерна.

«Той рівень врожайності по раннім зерновим та зернобобовим, який був забезпечений, говорить не тільки про ваш професіоналізм і бажання працювати, а й про порядність, чесність і державний підход», - зазначив у своєму зверненні до голів районів області заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін.