Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Процедура компенсації витрат на оплату комунальних послуг повинна бути зрозумілою і доступною для населення

Процедура компенсації витрат на оплату комунальних послуг повинна бути зрозумілою і доступною для населення

Про це заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський на засіданні робочої комісії з питань координації діяльності з надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги. На порядку денному розглядалося питання щодо забезпечення інформування населення Харківської області про впровадження даної компенсації. За виконану роботу в даному напрямку були заслухані доповіді першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Бабенко, начальника управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Галини Махнік, першого заступника начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Володимира Губи.

«На сьогоднішній день в області зафіксовано 680 звернень з приводу надання компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг. Нарахування проведено 40 заявникам. Такий показник пояснюється тим, що підвищення тарифу на тепло- і газопостачання очікується на початку опалювального періоду. Тому масові звернення громадян очікуються в жовтні-листопаді. У зв'язку з цим, наша першочергова задача зробити процедуру компенсації доступною і зрозумілою для громадян регіону, тому існує необхідність в інтенсифікації інформаційно-роз'яснювальної роботи», - підкреслив Юрій Георгієвський.

За підсумками засідання заступником губернатора були дані доручення профільним департаментам про постійне інформування населення області про процедуру компенсації через засоби масової інформації, розміщення інформаційних матеріалів в комунальних підприємствах обласного підпорядкування. Також було наголошено на необхідності злагодженої роботи всіх структурних підрозділів обласної державної адміністрації з проведення інформаційної кампанії серед населення області.