Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юридичні клініки вищих навчальних закладів м. Харкова надають безкоштовну правову допомогу жителям із зони АТО

Юридичні клініки вищих навчальних закладів м. Харкова надають безкоштовну правову допомогу жителям із зони АТО

Про це під час засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення повідомили керівники юридичних клінік при вищих навчальних закладах м. Харкова - Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди, Харківського національного університету внутрішніх справ.  

Керівники клінік поінформували членів ради про поточну роботу, кількість звернень та основні напрямки діяльності. За підсумками засідання члени ради виступили з рекомендаціями забезпечити поширення інформації про діяльність юридичних клінік, створених при вищих навчальних закладах Харкова, в різних установах соціальної інфраструктури (бібліотеках, лікарнях і т.д.), органах державної влади та місцевого самоврядування. Також прозвучала пропозиція розширити співпрацю з Головним управлінням юстиції у Харківській області шляхом проведення спільних заходів правоосвітнього характеру (лекції, семінари, майстер-класи і т.д.) з найбільш актуальних правових питань; розробки спільних інформаційних матеріалів з правових питань (буклети, брошури, макети, листівки) для соціально незахищених верств населення, які на меті підвищення рівня правової освіти населення, зниження рівня правового нігілізму, а також поширення інформації про способи захисту прав та інтересів громадян. 

Голова Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Юрій Георгієвський звернув особливу увагу на необхідність використання можливості юридичних клінік для надання правової допомоги соціально незахищеним верствам населення, а також особам, які виїхали з території Автономної Республіки Крим, Луганської та Донецької областей, учасникам антитерористичної операції.