Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Експерти приступили до роботи з підготовки тіл загиблих і необхідної документації для подальшого транспортування до Королівства Нідерландів

Експерти приступили до роботи з підготовки тіл загиблих і необхідної документації для подальшого транспортування до Королівства Нідерландів

Група вітчизняних та іноземних експертів, які представляють усі країни, залучені до розслідування авіакатастрофи літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», приступили до роботи з підготовки тіл загиблих і усієї необхідної документації для подальшого транспортування до Королівства Нідерландів. Про це під час брифінгу повідомив голова Державної комісії з розслідування катастрофи літака, Віце-прем`єр-міністр України Володимир Гройсман.  Він зазначив, що сьогодні близько 12:00 спецпотяг, який 4 дні простояв в надзвичайно жахливих умовах в місті падіння літака, прибув до Харкова. На території ДП «Завод ім. Малишева» розгорнута спеціальна інфраструктура для проведення всіх досліджень, які необхідні для відправлення тіл невинно загиблих людей до Нідерландів.  

«Ми могли б зробити це раніше, якби штучно цей потяг не стримувався, і головне, якби терористи і бандити не перешкоджали службі з надзвичайних ситуацій завантажувати тіла до цього потягу. Після прибуття потягу відбулася хвилина мовчання і розпочалася підготовка до відповідних досліджень та певних спеціальних дій, які дозволять відправити тіла для ідентифікації до Нідерландів, де знаходиться одна з найкращих лабораторій в світі. На даний момент на території, де знаходиться потяг, працює група вітчизняних та іноземних експертів. Біля 90 чоловік – іноземні експерти, ще приблизно 30 осіб - представники різних дипломатичних відомств. Для нас важливо у найкоротший час транспортувати тіла невинно загиблих людей для ідентифікації та повернення їх на Батьківщину», - сказав Володимир Гройсман. 

Також він поінформував про проведення перемовин між представниками Малайзії, Нідерландів, України та ІCAO щодо узгодження усіх формальних процедур, пов’язаних з «чорними скриньками».