Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В літній період «Харківгаз» проводить основну планову перевірку газового обладнання

В літній період «Харківгаз»  проводить основну планову перевірку газового обладнання

З початку поточного року ПАТ «Харківгаз» провів більше 130 тисяч перевірок роботи газового обладнання споживачів Харківської області. Під час яких більше 300 газових приладів були відключені від системи  з причини несправності. На сьогоднішній день жителі області продовжують використовувати понад 250 тисяч одиниць морально-застарілого і фізично-зношеного газового обладнання, наражаючи на небезпеку себе і своїх близьких. За словами голови правління ПАТ «Харківгаз» Євгена Безкоровайного, планова перевірка газового обладнання проводиться, в першу чергу, для безпеки самих користувачів газу.

«Це можливість абсолютно безкоштовно перевірити технічний стан газових приладів, усунути дрібні неполадки, пройти додатковий інструктаж з правил користування газом. Адже порушення в роботі газового обладнання та його автоматики можуть мати найтрагічніші наслідки », - зазначив він.

При проведенні планових профілактичних заходів тимчасово припиняється подача газу в кожне домоволодіння споживачів. Працівники газової служби безкоштовно проводять усунення виявлених витоків газу, перевіряють наявність тяги в димових і вентиляційних каналах.

«Протягом І кварталу понад 20 газових приладів наших клієнтів виявилися відключені через відсутність тяги в димових і вентиляційних каналах. Це могло призвести до отруєння чадним газом. Зараз, в літній період, ми починаємо ще більш активну фазу перевірок», - розповів перший заступник голови правління - головний інженер Олександр Макаренко.

Терміни проведення перевірок залежать від встановленого у споживачів газового обладнання. У домоволодіннях, де встановлені газові плити, водонагрівачі, опалювальні котли обслуговування обладнання здійснюється не рідше одного разу на рік. Якщо споживач використовує тільки газову плиту - 1 раз на 3 роки.

З додатковою інформацією можна ознайомитися на офіційному веб-сайті ПАТ «Харківгаз».