Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2014 році в Україні на площі 7400 га буде створено нові об’єкти природозаповідного фонду загальнодержавного значення

У 2014 році в Україні на площі 7400 га буде створено нові об’єкти природозаповідного фонду загальнодержавного значення

Про це у ході експертної зустрічі для обговорення пріоритетів урядової політики, ходу реалізації рішень Уряду на тему: «Вдосконалення державного управління у сфері організації охорони та відтворення природно-заповідного фонду України» сказав заступник Міністра екології та природних ресурсів України - керівник апарату Олександр Настасенко.

«В першу чергу перед нами стоїть завдання вдосконалити природоохоронне законодавство, внести зміни до Закону «Про природно-заповідний фонд України», зробити більш самостійними установи природно-заповідного фонду. Зараз Міністерством погоджено проект Указу Президента про створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення на загальну площу 7400 га та збільшення існуючих територій до 0,5% (на 300 тисяч га), у тому числі 0,1% за рахунок територій місцевого значення. Здійснюються заходи щодо розширення Національних природних парків – серед яких Дворічанський у Харківській області. Також нашими основними завданнями на 2014 рік - є відтворення популяцій ведмедя бурого та зубра, участь у створенні спільних міжнародних об’єктів на виконання конвенцій ЮНЕСКО», - сказав він.

Довідка. Станом на 1.01.2014 року в Україні нараховується 8101 територія та об’єкт природно-заповідного фонду загальною площею 3,667 млн.га, що становить 6,08% від території України. В той час як у Європі території природно-заповідного фонду в середньому складають 15% площі країн.