Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Населенню будуть надаватися компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг

Населенню будуть надаватися компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг

Уряд, бачачи, що йде підвищення ціни на газ і тарифів на послуги теплопостачання, ухвалив відповідну постанову Кабінету Міністрів. Згідно з цією постановою затверджено порядок, який визначає механізм призначення та надання населенню компенсацій додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення, постачання гарячої води. Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА Роман Грива. 

«Ця компенсація розраховується як різниця між розміром плати за комунальні послуги в межах спожитих норм з урахуванням пільг і субсидій після підвищення тарифів на комунальні послуги та розміром платежу, який сім'я оплачувала до зміни цього тарифу. Департаментом ЖКГ та розвитку інфраструктури та Департаментом соціального захисту населення ОДА відпрацьовується порядок взаємодії між органами соціального захисту та комунальними підприємствами для того, щоб населення могло своєчасно, швидко і без особливих складнощів оформляти і отримувати компенсації також як вони отримували раніше пільги і субсидії», - сказав Роман Грива.

Він підкреслив, що оформленням і призначенням компенсацій, пільг і субсидій займається відповідне управління соціального захисту, яке є в кожному районі та місті Харківської області.