Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині підведуть підсумки 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін»

На Харківщині підведуть підсумки 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін»

30 травня о 14:00 в актовому залі Харківського національного університету будівництва та архітектури відбудеться урочисте підведення підсумків фестивалю та нагородження переможців 15-го молодіжного фестивалю літературної та художньої творчості «Мій Пушкін». Участь у фестивалі візьмуть літератори, поети, читці і художники - учні шкіл та інших навчальних закладів до 18 років включно, учасники літературних студій і гуртків, гуртків художнього читання, художніх гуртків, студій, шкіл і училищ, дитячі театральні колективи.

Метою фестивалю є наповнення реальним змістом права громадян України на культурну самобутність, збереження і розвиток російської культури за межами Росії, сприяння духовно-моральному вихованню молоді на високих зразках російської класичної літератури, заохочення творчих пошуків на терені російської мови та літератури.

За словами організаторів, на території Харківської області цей фестиваль одне з небагатьох спеціальних заходів, спрямованих на створення терену для творчого самовираження і розвитку дітей шкільного віку, для яких російська мова є рідною. Фестиваль користується незмінним інтересом протягом 15-ти років його проведення. Щорічно у фестивалі "Мій Пушкін" беруть участь понад 500 учасників.