Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Швайка зустрівся з керівництвом Харківщини та аграріями області

Ігор Швайка зустрівся з керівництвом Харківщини та аграріями області

Під час робочого візиту Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка зустрівся з головою Харківської обласної державної адміністрації Ігорем Балутою та його першим заступником Ігорем Райніним. Учасники зустрічі обговорили стан агропромислового комплексу Харківської області та перспективи його розвитку. Міністр аграрної політики та продовольства позитивно оцінив роботу з проведення посівної в Харківській області. Потім Ігор Швайка зустрівся з аграріями регіону. Він розповів людям про нововведення та плани роботи Міністерства. 

«Ми ініціювали створення Всеукраїнської аграрної ради. Оскільки ті галузеві, територіальні асоціації, які на цей час працюють, не є повноцінним партнером і не можуть виконувати ту дорадчу, консультативну функцію і функцію зворотнього зв’язку, яка сьогодні потрібна для формування політики Міністерства, для опрацювання нормативних документів. Ініціатива полягає у наступному: з числа виробників, фермерів, представників підприємств ми утворимо Всеукраїнську аграрну раду, яка співпрацюватиме з органами влади. На цей час вона проходить період становлення ініціативної групи. Ті, хто мають можливість і відчувають в собі потребу в цій роботі, прошу контактувати з Міністерством. Найближчим часом планується провести установчі збори в Донецьку», - сказав Ігор Швайка.

Також він зазначив, що 15 травня відбулося підписання Меморандуму між Міністерством, виробниками молока і переробниками, яким гарантовано мінімальну закупівельну ціну на молоко: 2,5 грн. для населення та 4,2 грн. для підприємця. Не менш важливим питанням є продаж землі сільськогосподарського призначення. За словами Міністра, ця земля залишиться у власності держави.