Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У нинішній складній ситуації важливо займатися соціально-економічним розвитком регіону

У нинішній складній ситуації важливо займатися соціально-економічним розвитком регіону

Сьогодні відбулася зустріч в.о. заступника голови ХОДА Ігоря Райніна та голови Харківської облради Сергія Чернова з представниками Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при ХОДА. У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію, яка склалася в країні зараз, і кроки, які необхідно вжити для подальшого соціально-економічного розвитку регіону. «Не секрет, що сьогодні економічна ситуація як в Україні, так і в Харківській області дуже напружена. Тим не менш, ми не розглядаємо ситуацію як привід для паніки і маємо повну впевненість у стабілізації найближчим часом», – зазначив Ігор Райнін.

Представники бізнесу відзначили, що необхідно забути різні політичні та інші амбіції і консолідуватися. Від влади вони чекають гарантій і вироблення спільної позиції з низки питань.

«Сьогодні наш спільний ворог – економічна криза. Нам необхідно знайти відповіді на два простих питання: як запустити механізм роботи середнього і дрібного підприємництва в нинішніх умовах і як побороти корупцію. Ми пропонуємо створити кризовий штаб, до якого увійшли б представники влади, бізнесу та експерти. Перед ним потрібно поставити ці два питання і якомога швидше отримати на них відповідь», – виступив з пропозицією директор Міжнародної інвестиційної компанії «SigmaBleyzer» Вадим Бодаев.

Закриваючи нараду, Ігор Райнін зазначив, що всі пропозиції будуть проаналізовані, враховані і впроваджені в роботу. «Ситуація дійсно складна, і наше з вами завдання сьогодні – займатися соціально-економічним розвитком, де інвестиційна діяльність – одна зі складових», – підкреслив він.