Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство юстиції України запроваджує реформування процедури реалізації конфіскованого майна

Міністерство юстиції України запроваджує реформування процедури реалізації конфіскованого майна

Система отримання і витрачання бюджетних коштів має бути абсолютно прозорою. За дорученням Кабінету Міністрів України Міністерство юстиції ініціювало проведення комплексної реформи процедури реалізації конфіскованого майна. Про це повідомив сьогодні під час відеоконференції «Ключовий пріоритет у діяльності Міністерства юстиції - захист прав, свобод та інтересів громадян» Міністр юстиції України Павло Петренко.

За його словами, планується запроваджувати систему електронних біржевих торгів. Це буде електронний майданчик, де будь-які особи, які хочуть взяти участь, можуть зареєструватися після внесення авансового платежу і в режимі онлайн придбати у власність те майно, за яке вони запропонували найбільшу ціну.

«Нами започаткована реформа діяльності органів виконавчої служби, які за останні декілька років стали найбільш проблемними і корумпованими. Мова йде про заниження вартості заарештованого майна. Фактично, за рахунок громадян на сотні мільйонів гривень наживалися приватні компанії, які займалися реалізацією цього майна. Це буде модульна реформа і ми сподіваємося до такої системи перейдуть і державні підприємства, які зараз здійснюють державні закупівлі», - сказав Міністр юстиції.