Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародний форум з питань сільгоспмашинобудування включено в програму соціально-економічного розвитку Харківської області

Міжнародний форум з питань сільгоспмашинобудування включено в програму соціально-економічного розвитку Харківської області

Розширене засідання Організаційного комітету Міжнародного форуму: «Сільгоспмашинобудування: інноваційні технології, виробнича кооперація, ринки збуту» та Всеукраїнського конкурсу «Лідери сільгоспмашинобудування України» відбулося 27 січня. У засіданні взяли участь заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської ОДА Євген Шаповал, керівники підприємств, ректори профільних вузів. «Міжнародний форум «Сільгоспмашинобудування: інноваційні технології, виробнича кооперація, ринки збуту» був включений в Програму соціально-економічного розвитку Харківської області на 2014 рік. Форум буде проведено на традиційно високому рівні», - сказав Євген Шаповал.

У свою чергу, директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка зазначив, що Харків славиться своїми машинобудівними потужностями і саме навколо ХТЗ слід сплатити виробничі і торговельні підприємства, вищі навчальні заклади та інші структури, які спрямовані на розвиток даної сфери.

На засіданні оргкомітету була затверджена попередня програма Форуму, обговорені питання його проведення, якісний склад учасників і експертної ради, принципи проведення конкурсу «Лідери сільгоспмашинобудування України» і список номінацій. Також було вирішено провести наступне засідання Організаційного комітету Форуму 5 лютого 2014 року.

Довідка. Форум відбудеться 20-21 березня 2014 року на території Superior Golf and SPA Resort і буде проведений відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2014 рік, а також планами Харківської обласної державної адміністрації з розвитку сільськогосподарського машинобудування, розширення міжнародних зв'язків та залучень інвестицій в економіку регіону.

Мета проведення Форуму: формування статусу Харківської області, як регіону - лідера кластеру «Сільгоспмашинобудування України» у сфері конструкторсько-технологічних розробок, у виробництві тракторів, машин для обробки ґрунту, сіялок, в підготовці високопрофесійних фахівців; ознайомлення учасників форуму з передовими досягненнями і перспективними напрямками розвитку сільгоспмашинобудування; подання проектів створення в Україні нових виробництв для випуску сільськогосподарської техніки; формування міжнародних альянсів для проведення конструкторсько-технологічних розробок у сфері сільськогосподарського машинобудування, організації виробництва і дистрибуції сільськогосподарської техніки, а також для організації підготовки фахівців світового рівня.