Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд виділив 800 тис. грн. для надання допомоги 8 сім'ям загиблих на пожежі в Харкові

Уряд виділив 800 тис. грн. для надання допомоги 8 сім'ям загиблих на пожежі в Харкові

Уряд виділив Харківській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету 800 тис. грн. для надання допомоги 8 сім'ям загиблих на пожежі в Харкові (по 100 тисяч кожній родині). Таке рішення було ухвалено 15 січня під час засідання Кабінету Міністрів.

Процедура виділення коштів наступна. Так, відповідно до ухваленого розпорядження Мінфіну поставлено завдання виділити кошти з резервного фонду державного бюджету Харківській облдержадміністрації. У свою чергу Харківська ОДА у тижневий строк за погодженням Мінекономрозвитку та Мінфіну має затвердити перелік витрат, пов'язаних з наданням допомоги родинам загиблих. Після цього Харківська ОДА виділить кошти родинам (по 100 тисяч кожній). Харківська ОДА має подати до 1 березня 2014 року звіт про використання коштів.

Довідка. 8 січня на території заводу «Хартрон» у Харкові виникла пожежа у п’ятиповерховій виробничій будівлі, приміщення якої орендує приватне підприємство «Харківська ювелірна фабрика».

Внаслідок пожежі загинули 8 осіб. Ще 22 особи були врятовані. Потерпілим надана необхідна медична допомога. 7 постраждалих були направлені до лікарні швидкої допомоги. Стан постраждалих від пожежі поліпшується. Три жінки в задовільному стані виписані зі стаціонару, а чоловік, якому була зроблена операція, переведений з реанімації до загальної палати відділення політравми. Ще один чоловік переведений для лікування та реабілітації в Інститут патології хребта та суглобів ім. М. Ситенка. Як повідомили 14 січня в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. О. Мещанінова, в медустанові залишаються троє постраждалих. Двоє з них продовжують лікування в опіковому відділенні, ще один – у відділенні політравми.

Наразі ведеться дуже жорстке розслідування причин пожежі. Керівництво підприємства, яке не забезпечило належне дотримання техніки пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, понесе покарання, в тому числі кримінальну відповідальність.

13 січня прокуратура Харківської області оголосила в розшук підозрюваного в кримінальній справі про загибель людей під час пожежі на території заводу «Хартрон» у приміщеннях, що використовуються ювелірною фабрикою. Слідчі доручили оперативникам провести розшук, а потім і затримання підозрюваного для доставки його до суду і обрання йому запобіжного заходу.