Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Особлива увага приділяється працевлаштуванню соціально вразливих верств населення

Особлива увага приділяється працевлаштуванню соціально вразливих верств населення

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління праці та зайнятості обласної державної адміністрації Тетяна Печура. Вона підкреслила, що заходи щодо підвищення зайнятості населення вживаються у регіоні на реалізацію соціальних ініціатив Президента України. Завдяки введенню в дію нового закону про зайнятість, застосовуються заходи, спрямовані на стимулювання роботодавців.

«Якщо раніше не було механізмів, які б заохочували роботодавців до створення нових робочих місць, то сьогодні нове законодавство дає нам такий механізм. Застосовується компенсація роботодавцям єдиного соціального внеску у тому разі, коли нові робочі місця створюються із відповідною оплатою праці, тобто, рівень оплати працівника має бути не нижчим за три мінімальних заробітних плати. Це дуже позитивно. Особлива увага також приділяється працевлаштуванню соціально вразливих верств населення – в такому випадку роботодавцям також в обов’язковому порядку компенсується єдиний соціальний внесок», – зазначила Тетяна Печура.

Також посилено заходи контролю. Змінився порядок бронювання робочих місць для працевлаштування соціально вразливих верств населення. Законодавством встановлена квота 5% для кожного підприємства чисельністю понад 20 осіб.

«Якщо раніше ці робочі місця визначали органи влади, то, у зв’язку із введенням нового закону про зайнятість, їх створюють самі роботодавці. Тобто, вони самі визначають, скільки робочих місць в залежності від чисельності працюючих на підприємстві повинно бути виділено для тих, хто не може на рівних конкурувати на ринку. У випадку, коли роботодавці безпідставно відмовляють у працевлаштуванні на спеціально заброньовані робочі місця осіб з соціально вразливих верств населення, вони сплачують штраф у розмірі двох мінімальних заробітних плат», – додала вона.
 

Теги