Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся міжнародний фестиваль «Традиції Різдва в Європі»

На Харківщині відбувся міжнародний фестиваль «Традиції Різдва в Європі»

У Центральній науковій бібліотеці Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна 6 грудня відбувся Міжнародний фестиваль «Традиції Різдва в Європі». У заході взяли участь учні шкіл Харкова та області, які вивчають польську, німецьку та французьку мови. Школярів та гостей фестивалю привітали Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Ян Гранат, заступник Почесного консула ФРН у Харкові Ірина Ковальчук, директор ЦНБ Ірина Журавльова, директор Центру міжнародного співробітництва ХНУ Олена Шаповалова.

Фестиваль почався із відкриття виставки книг, присвячених Різдву, виставки живопису Ніни Вербук та співу Різдвяних пісень, які виконували дитячий хор школи №126, студентки філологічного факультету ХНУ та аспірантка Харківського національного університету мистецтв, лауреат міжнародних конкурсів Яна Каушнян. Представники Українсько-польського, Українсько-німецького центрів, Французького інституту та кафедри культурології ХНУ виступили з презентаціями про традиції Різдва в Польщі, Німеччині, Франції та Україні. Пізніше школярі взяли участь у виготовленні ялинкових прикрас на майстер-класі Ксенії Денер. Наприкінці всі діти отримали гостинці від Святого Миколая.

Фестиваль був організований Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна спільно із Українсько-польським академічним центром науки та культури та Українсько-німецьким академічним центром університету за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові, Французького інституту та Почесного консульства ФРН у Харкові.