Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2013 році 350 мешканців Харківщини підписали контракт на службу у Збройних Силах України

В 2013 році 350 мешканців Харківщини підписали контракт на службу у Збройних Силах України

На збірних пунктах повністю завершено відправку молодого поповнення на строкову військову службу. План останнього призову виконано на 100%. Про це сьогодні повідомив під час відеоконференції на тему «Збройні Сили України у 2013 році: шляхом реформування і розвитку» заступник Міністра оборони України – керівник апарату Володимир Можаровський. «Одним із пріоритетних напрямків діяльності Міністерства оборони України та Генерального штабу є перехід на службу за контрактом. Штатна чисельність військовослужбовців-контрактників збільшилася з початку цього року більше ніж на 4 тисячі осіб, і нині перевищує 50 тисяч. 60% загальної кількості посад солдат і сержантів в українській армії займають контрактники. Найбільше ними укомплектовані Військово-Морські Сили - 76%», - сказав Володимир Можаровський.

На Харківщині, за словами, в.о. начальника Харківського гарнізону з виховної роботи Олександра Буряка, під час останньої призовної кампанії для проходження строкової служби в Збройних Силах України відправлено 400 юнаків.

«На одне місце претендувало близько 10 осіб, що позитивно сприяє переходу на професійну основу. З початку року понад 350 мешканців Харківської області вже підписали контракт з оборонним відомством. Найближчим часом ще 50 осіб стануть військовослужбовцями контрактної служби Збройних Сил України», - сказав він.