Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

28 листопада 2013 року відбудеться Міжнародний форум «Kharkiv - IT»

28 листопада 2013 року відбудеться Міжнародний форум «Kharkiv - IT»

28 листопада 2013 року за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації відбудеться Міжнародний форум «Kharkiv - IT», який планує об'єднати IТ-підприємців, венчурних інвесторів, «бізнес-янголів» і розробників інноваційних проектів. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив директор Департаменту підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал. За його словами, Форум покликаний стати унікальним комунікаційним майданчиком для учасників бізнес IT-спільноти, представників органів державної влади і талановитих стартаперів.

«По-перше, ми хочемо продемонструвати, що Харківська область – це центр IТ-бизнесу в Україні, що у нас успішно функціонують сотні IТ-компаній, і що у нас є великі перспективи для розвитку цього сектору економіки. По-друге, ми хочемо знайти інвесторів для тих проектів, які стануть переможцями конкурсу «IТ-Харків». Третє, ми хочемо обговорити разом з IТ-бизнесом ті проблеми, які у них є, та намітити шляхи їх розв’язання. Якщо говорити ширше, ми хочемо створити майданчик для комунікацій між учасниками даного сегменту економіки. Все це разом, на наш погляд, сприятиме підвищенню конкурентоспроможності Харківської області, формуванню її позитивного іміджу», - сказал Євген Шаповал.

У якості ключових спікерів виступлять представники таких компаній як: GlobalLogic, NIX Solutions, Epam, TeamDev, ProfITsoft, Videal, Microsoft Ukraine. На Форумі також будуть проведені панельні дискусії: «Як задовольнити потреби IТ-бізнесу в висококваліфікованих кадрах?» і «Участь підприємств Кластера інформаційно-комунікаційних технологій у проекті «Smart Region».

Метою Форуму є сприяння розвитку ринку інформаційних технологій у регіоні, а також підбиття підсумків Конкурсу інноваційних проектів «IT - Kharkiv», демонстрація професійних можливостей підприємств Регіонального кластера інформаційно-комунікаційних технологій.