Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області за порушення у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто більше 1,6 осіб

В області за порушення у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто більше 1,6 осіб

Про це на нараді з питання утримання в належному санітарному стані територій населених пунктів Харківської області та проведення «безстрокової всеукраїнської кампанії із забезпечення чистоти і порядку» розповів директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник. «Державною екологічною інспекцією в Харківській області та Головним управлінням Держсанепідслужби у Харківській області проводилися відповідні інспекційні заходи. За виявлені порушення у сфері поводження з відходами Державною екологічною інспекцією притягнуто до адміністративної відповідальності 1626 осіб на суму 456 тис. грн., в тому числі 36 посадових осіб органів місцевого самоврядування на суму понад 30 тис.грн., нараховано збитків за забруднення земельних ресурсів на суму понад 53 млн.грн., 63 матеріали передано правоохоронним органам, за якими порушено 9 кримінальних справ»,- повідомив Ігор Капусник.

Також він зазначив, що в листопаді поточного року районними державними адміністраціями посилено роботу з ліквідації несанкціонованих звалищ сміття. Значна частина виявлених недоліків ліквідована.

«Проаналізувавши наявні дані, робоча група обласної державної адміністрації вважає, що на сьогоднішній день в кращому санітарно-екологічному стані знаходяться Балаклійський, Красноградський, Золочівський райони. Найбільші обсяги робіт виконані у Харківському, Барвінківському, Богодухівському районах та у м. Харкові. У Близнюківському, Дергачівському районах та в м. Люботин необхідно виконати ще великий обсяг робіт. Найгірший санітарно-екологічний стан на даний момент в Лозівському районі та м.Лозова», - розповів Ігор Капусник.
 

Теги