Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень розрахунків за земельні та майнові паї в середньому по області становить 92%

Рівень розрахунків за земельні та майнові паї в середньому по області становить 92%

Про це на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. «Протягом 2009-2013 років в цілому по сільськогосподарських підприємствах області суми нарахування та виплати орендної плати за договорами оренди земельних ділянок (паїв) щорічно збільшуються. При цьому особливо помітно вони виросли в останні два роки. Якщо в 2011 році розмір орендної плати за 1 гектар орендованого земельного паю в середньому по області становив 366 грн., то в 2012 році він збільшився до 678 грн., а в 2013 році – до 839 грн. або в 2,3 рази в порівнянні з 2011 роком. Вкрай позитивно і те, що розрахунки за договорами оренди в 2011 і 2012 роках досягли стовідсоткового рівня», – повідомив Юрій Сапронов.

Також він зазначив, що в немалому ступені позитивні зміни стали наслідком посилення контролю з боку обласної державної адміністрації за питаннями оренди землі, прикладом чого став розгляд їх у другому півріччі 2011 року на засіданнях колегії обласної державної адміністрації та господарського активу області. Теж саме можна сказати і щодо розрахунків за оренду майнових паїв.

«Кількість сільськогосподарських підприємств, в яких майнові паї ще викуплені, з кожним роком скорочується. Тому вартість орендованого майна та сума плати, нарахованої за їх оренду, з кожним роком зменшуються. Господарства з невикупленими майновими паями залишаються ще в 13 районах області. У 2011 і 2012 роках всі ці господарства повністю розрахувалися за оренду майнових паїв. У поточному році станом на сьогоднішній день рівень розрахунків у середньому по області становить 92%», – додав Юрій Сапронов.

Теги