Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито Міжнародний музичний фестиваль виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім»

Відкрито Міжнародний музичний фестиваль виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім»

В Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті відбулося урочисте відкриття Міжнародного музичного фестивалю виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім». Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна учасників привітав заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні у вас відразу два свята – 20 років фестивалю «Музика – наш спільний дім» і 70 років Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернату. Вітаю вас з цими прекрасними святами. Харків подарував світові цілу плеяду чудових виконавців і композиторів. Це земля священна для музики. Міжнародний фестиваль – це можливість дітям з інших територій спробувати свої сили на сцені, яка дала путівку в життя багатьом прекрасним музикантам. Відповідно до соціальних ініціатив Президента України, 2013 рік оголошено роком дитячої творчості, і ми сподіваємося, що діти, які братимуть участь у фестивалях і конкурсах, стануть талановитими музикантами. Бажаю учасникам успіхів, натхнення і щоб муза ніколи не покидала вас. Також я бачу тут багато батьків, і як батько двох синів хочу низько вклонитися тим людям , які привели своїх дітей у світ прекрасного», – підкреслив він.  

Фестиваль відкрився концертом Лауреата Міжнародних конкурсів піаніста Олександра Романовського (Італія), який у супроводі Академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янка виконає концерти для фортепіано з оркестром Сергія Рахманінова та Сергія Прокоф'єва.

У фестивальній програмі понад 20 концертів. На сценах великого і малого залів школи виступлять як нинішні вихованці закладу, багато з яких вже є лауреатами Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, так і відомі музиканти з різних країн світу, що в недалекому минулому навчалися в школі. Серед учасників: скрипалі Валерій Соколов (Німеччина) та Богдана Півненко (Україна), контрабасист Василь Зацепін (Росія), флейтистка Христина Сарксян (Франція) та інші.

Фестиваль триватиме до 12 грудня 2013 року. Докладний графік концертів можна дізнатися на сайті http://music-school.kh.ua/spil_dim.html.