Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартує Міжнародний музичний фестиваль виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім»

На Харківщині стартує Міжнародний музичний фестиваль виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім»

14 листопада о 18:00 в Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті відбудеться урочисте відкриття Міжнародного музичного фестивалю виконавського мистецтва «Музика – наш спільний дім». Його відкриє концерт Лауреата Міжнародних конкурсів піаніста Олександра Романовського (Італія), який у супроводі Академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Юрія Янка виконає концерти для фортепіано з оркестром Сергія Рахманінова та Сергія Прокоф'єва.

У фестивальній програмі понад 20 концертів. На сценах великого і малого залів школи виступлять як нинішні вихованці закладу, багато з яких вже є лауреатами Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, так і відомі музиканти з різних країн світу, що в недалекому минулому навчалися в школі. Серед учасників: скрипалі Валерій Соколов (Німеччина) та Богдана Півненко (Україна), контрабасист Василь Зацепін (Росія), флейтистка Христина Сарксян (Франція) та інші.

Відбудуться також виступи учнів фортепіанного, струнно-смичкового та духового відділів, оркестрів та хорових колективів школи, студентів Харківського Національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського. Також у програмі фестивалю – твори західноєвропейських класиків, твори українських та російських композиторів.

Фестиваль триватиме до 12 грудня 2013 року. Докладний графік концертів можна дізнатися на сайті http://music-school.kh.ua/spil_dim.html.

Довідка. Фестиваль «Музика – наш спільний дім» бере свій початок з 1992 року і з тих пір проводиться майже щорічно. Цьогорічний ХХ ювілейний фестиваль приурочений до 70-річчя Харківської середньої спеціалізованій музичної школи-інтернату, в стінах якої в різні роки вчилося багато відомих піаністів, скрипалів, виконавців на духових та ударних інструментах, композиторів і музикознавців.