Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент доручив вжити низку невідкладних заходів щодо вирішення проблем у соціально-економічних сферах життя держави

Президент доручив вжити низку невідкладних заходів щодо вирішення проблем у соціально-економічних сферах життя держави

За результатами зустрічі з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації професійних спілок України Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів, голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо вирішення проблем, які виникли у соціально-економічних сферах життя держави.

Зокрема, зазначені органи влади мають найближчим часом вирішити питання щодо погашення заборгованості з виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням та не допускати в подальшому виникнення такої ситуації. «Забезпечити вжиття за участю Генеральної прокуратури України невідкладних заходів щодо своєчасної оплати праці працівників і погашення заборгованості з виплати заробітної плати, взяти під особистий контроль здійснення цих заходів», – йдеться в документі.

У Дорученні також ідеться про припинення практики необґрунтованого проведення органами державного нагляду позапланових перевірок суб'єктів господарювання. Президент доручив вжити невідкладних заходів щодо викорінення практики збирання податків і зборів наперед, а також недопущення затримки бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Крім того, Глава держави доручив вжити заходів щодо забезпечення укладення між Україною та державами – учасниками Митного союзу угоди (угод) про взаємне визнання результатів оцінки відповідності продукції, запровадження здійснення за участю Українського союзу промисловців і підприємців, Федерації роботодавців України, галузевих об'єднань виробників та Федерації профспілок України на постійній основі аналізу ризиків виникнення негативних наслідків для вітчизняних суб'єктів господарювання від застосування Митним союзом технічних регламентів, стандартів та процедур оцінки відповідності.