Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізраїлі дуже високо цінуються фахівці, які отримали освіту в Харкові

В Ізраїлі дуже високо цінуються фахівці, які отримали освіту в Харкові

Відбулася зустріч заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми та першого заступника голови Харківської обласної ради Олени Олешко із Заступником Посла Держави Ізраїль в Україні паном Іцхаком Кармелем Каганом. В ході зустрічі були обговорені питання стану та перспектив співробітництва Харківської області з Державою Ізраїль у сфері освіти, науки та культури.

«Наші народи дуже зріднилися, я вважаю, що коли погортати сторінки історії, немає більш багатостраждальних народів, ніж український та єврейський. І це нас об'єднує. Сьогодні Харківська область шукає друзів, шукає можливість співпраці. Першим кроком до цього може стати укладення договору між державою Ізраїль або окремим регіоном Ізраїлю і Харківською областю у сфері освіти. На Харківщині ви знайдете надійних партнерів. Хороший старт – це запорука успіху, ми завжди раді вас бачити, ми відкриті для людей, які несуть цікаві пропозиції», – сказав Ігор Шурма.

Заступник Посла Держави Ізраїль в Україні пан Іцхак Кармель Каган подякував за теплий прийом і підкреслив, що в Ізраїлі дуже високо цінуються фахівці, які отримали освіту в Україні, особливо – у Харкові.

«В Ізраїлі жителі України представлені великою громадою – понад 600 тисяч осіб, що проживають в Ізраїлі, пов'язують себе з вашою країною. Практично на будь-якому підприємстві чи інституті працюють люди, які вчилися в Харкові. Хочу підкреслити, що ми дуже цінуємо той рівень освіти, особливо технологічної, які вони отримали у вашому місті, це великий дарунок державі Ізраїль», – сказав Іцхак Кармель Каган.