Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжується надходження вакцин для профілактичного щеплення дітей

На Харківщині продовжується надходження вакцин для профілактичного щеплення дітей

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, на виконання протокольного доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо здійснення закупівлі лікарських засобів, зокрема вакцини, насамперед для дітей, у регіон продовжують надходити вакцини для профілактичного щеплення дітей.

«У поточному році в межах виконання загальнодержавної програми імунопрофілактики населення, за кошти державного бюджету в Харківську область поставлено імунобіологічних препаратів на суму 13 млн. 110,7 тис. грн. Це дозволило забезпечити населення основними видами вакцин в межах 65-98% від річної потреби», – сказав Ігор Шурма.

Крім того, додав заступник голови ХОДА, Харківщина у вигляді гуманітарної допомоги отримала 60 тис. доз туберкуліну для проведення туберкулінодіагностики та 6400 доз вакцини БЦЖ для профілактики туберкульозу. Також на область перерозподілено 200 доз вакцини для профілактики дифтерії з зменшеним вмістом антигенів та 260 доз вакцини для профілактики кору, паротиту, краснухи. Додатково виділені кошти у сумі 121,2 тис. грн. на закупівлю вакцини для профілактики кашлюку з ацелюлярним кашлюковим компонентом, дифтерії та правця, а також вакцини для профілактики поліомієліту.