Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 250 учнів шкіл Харківської області взяли участь в національному проекті «Відкриті уроки футболу»

Понад 250 учнів шкіл Харківської області взяли участь в національному проекті «Відкриті уроки футболу»

10 листопада на стадіоні «Авангард» у м. Мерефа відбувся Національний кубок «Відкриті уроки футболу». У заході взяли участь виконавчий директор Харківської обласної федерації футболу Олександр Тюрін, школярі Харківського, Зміївського районів, міст Мерефа та Харків. Футбольне поле стадіону було розділене на квадрати, в кожному з яких вони виконували різні завдання і вправи. На згадку про святу дітям залишиться атрибутика акції – футболки і кепки. За словами Олександра Тюріна, Національний проект «Відкриті уроки футболу» проводить Федерація футболу України спільно з Міністерством освіти і науки України, регіональними Федераціями футболу. У Харківській області даний проект проходить під патронатом голови Обласної федерації футболу, голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.

«Мета цього проекту полягає в тому, щоб долучити дітлахів до футболу. Сьогодні більше 250 учнів Харківського, Зміївського районів та міста Харкова брали участь у цьому відкритому уроці. Тут у кожному квадраті поля був представлений якийсь елемент футболу. Я хочу сказати, що цей проект в Харківській області проходить під патронатом губернатора. Думаю, що такі відкриті уроки, таке спілкування з дітворою – це запорука того, що нація буде здоровою, спорт крокуватиме по Харківській області, а в першу чергу – футбол», – повідомив Олександр Тюрін.

Також він зазначив, що Виконком Харківської обласної федерації футболу ухвалив цільову комплексну програму «Розвиток футболу до 2016 року» та в планах Федерації проведення вже обласного такого ж проекту в кожному районі Харківської області.